Skip navigation

 

 

 

 
 

 

VRIJBURGBAD Vlissingen / Middelburg

Water, klimaat en energie engineering van GIEBROS

giebros-recreation_small.png
giebros-climate_small.png
giebros-water-treatment_small.png
giebros-energy_small.png

Vrijburgbad Vlissingen - Middelburg

De twee gemeenten bouwden samen één complex. Het bad, dat op 1 juli 2003 werd geopend, is centraal tussen de beide steden gesitueerd en uitstekend bereikbaar met auto, bus en fiets. Het Vrijburgbad bestaat uit een recreatie-, instructie-, verenigings-, en wedstrijdbad. Daarnaast zijn er fitnessvoorzieningen en is er een brasserie. Het complex biedt sportieve én recreatieve mogelijkheden voor zowel jong en oud.

De cijfers

De totale brutovloeroppervlakte beslaat 5.890m², de wateroppervlakte 1.380m² en de totale waterinhoud bestaat uit 2,5 miljoen liter. Het complex kent een geschiedenis waarin er nog nooit technische uitval is geweest waarvoor de deuren voor het publiek moesten worden gesloten, zoals dat geldt voor al onze gerealiseerde projecten.

De toegepaste technologieën

We verzorgden waterzuiveringsinstallaties met verschillende temperaturen, waterdesinfectie en pasten automatisering op de volledige water- en klimaatinstallaties toe. Concreet houdt dit in dat er automatisch bediende kleppen en filters die volautomatisch terugspoelen werden geïntegreerd. Ook realiseerden we pompinstallaties voor de diverse waterattracties, luchtbehandeling voor complete gebouw en als onderdeel hiervan warmteterugwinning op de ventilatie.

Tot slot integreerden we de toegepaste technologieën met als succesvol eindresultaat een optimaal rendement. In het voorbereidingstraject brachten we adviezen uit op het vlak van bouwfysica en bouwkundige detaillering en in 2015 voegden we kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen toe om het geheel te completeren.

Andere GIEBROS projecten