Skip navigation

 

 

 

 
 

 

Sportcomplex Sportiom - Den Bosch

Zwemwater en ijsvloer onder GIEBROS controle

giebros-recreation_small.png
giebros-climate_small.png
giebros-water-treatment_small.png

Sportiom ’s-Hertogenbosch

Sportiom is een uitgebreid sportcentrum, gevestigd in het Noord-Brabantse ’s-Hertogenbosch. Het complex beschikt over meerdere zwembaden, whirlpools, een golfslagbad, sauna’s, een stoomcabine, kruidenbad, wildwaterrivieren. Daarnaast is er een schaats- en ijshockeystadion en een multifunctionele sporthal met tribune. U vindt er alle faciliteiten onder één dak, de locatie is prima bereikbaar. Kortom, het is er relaxed en sportief toeven voor jong en oud.

De cijfers

Het Sportiom is geopend in 1998, de totale bruto vloeroppervlakte van het complex beslaat maar liefst 18.660 m², waarvan zo’n 2.950m² ijsvloer. In totaal is er 2,6 miljoen liter water aanwezig. Er is ook hier sinds de opening in 1998 nog nooit uitval geweest.

De toegepaste technologieën

We pasten waterzuiveringsinstallaties, waterdesinfectie en automatisering op de volledige waterinstallaties toe. Verder realiseerden we pompinstallaties voor de diverse waterattracties, glijbanen, luchtbehandeling voor warme en koude ruimtes in het hele gebouw, warmte- en koudeterugwinning op de ventilatie als onderdeel van de luchtbehandelingsinstallatie.

Ook waren we verantwoordelijk voor de verwarming en de koeling, de koudetechniek voor de ijsvloeren, energieopwekking en de integratie van de toegepaste technologieën waardoor een optimaal rendement is bereikt. In het voorbereidingstraject adviseerden we uitgebreid op het vlak van bouwfysica en bouwkundige detaillering.

Bijzonder detail: de integratie van benutting van restwarmte uit o.a. energieopwekking en koude- techniek levert zoveel thermische energie voor verwarming dat derhalve geen zonnepanelen zijn toegepast. Dit voorbeeld illustreert het grote voordeel van het integreren van meerdere installaties binnen één gebouw, waarin verschillende klimaten zijn ondergebracht.